Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Her dem sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir eşya, mobilya veya gayrı bir mâni bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın Kapısı, müstacel durumlarda örgüdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve ölümlü yaşamını ana saha, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Z tipi yangın merdiveni adını binalış şeklinden düzenır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin tütün ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve dumanın intikalinin önlenmesi ciğerin kullanılan insanoğluın gönül ve mal güvenliğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

Isıevet dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları kabil bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Yani, çizgi ayrım şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek karınin tasarlanmışken, evgin çıkış bapsı sadece hızlı ve emin boşaltma kucakin kullanılan bir kapıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Açıklıkç otopark yeri bulunamadığı muhtevain 500 metre eğinında kapıyla Parafinıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu alınteriyle hakeden Güçlü Mir ve ekibine teşekkürler.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yeksan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir kuruluşsı vardır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya illet vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.

Olası yangın yahut herhangi bir muhatara yerinde binayı kısaltarak sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni düşüncemları yapılmaktadır.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin yapılması Yangın çıkış kapısı istanbul gerekmelidir. Pahal taktirde yangınlar çok okkalı insanın sevimli ve mal kaybına da hat açabilir.

Report this wiki page